”Sverige behöver ett snabbspår för samfällighetsföreningar som vill installera elbilsladdning” säger CaCharges vd Kurt Högnelid i Fastighetstidningen

Marknadens smartaste elbilsladdning

Fastighetstidningen rapporterar att ett stelbent regelverk drabbar samfällighetsföreningar som vill installera elbilsladdning och skriver att Kurt Högnelid som är vd för CaCharge, ett bolag som tillhandahåller lösningar för elbilsladdning, har stött på problematiken ett flertal gånger. Han anser att regeringen borde fatta beslut om ett snabbspår där Lantmäteriet skulle ges mandat att tillåta begränsad ändring av anläggningsbeslut. – Det måste kunna vara möjligt att kunna ladda sin elbil i en samfällighet utan att behöva ta sig igenom hela den långa komplexa processen, säger Kurt Högnelid.

Han pekar på det faktum att i år har 567 bostadsrättsföreningar, men bara 34 samfällighetsföreningar, fått del av de närmare 94 miljoner kronor i subventioner från Naturvårdsverket.

– Det ingår 1,1 miljoner svenska fastigheter i en samfällighetsförening. Det finns ingen anledning att den här gruppen ska missgynnas när myndigheter delar ut pengar. Med ett politiskt beslut som möjliggör ett standardiserat tillägg till anläggningsbeslutet skulle också den här gruppen kunna få tillgång till smidig hemmaladdning, säger Kurt Högnelid.

Att det skulle innebära problem med att alla i föreningen måste betala för anläggningen, oavsett om de vill eller inte, håller inte Kurt Högnelid.

– Investeringskostnaden kan, precis som driften, läggas på de som laddar sina bilar. Det behöver inte belasta övriga i föreningen.

Länk till artikeln Stelbent regelverk slår mot elbilsladdning – Fastighetstidningen

Vill du veta mer eller få en offert?

Kontakta oss via formuläret nedan eller ring oss på +46 8 22 33 77

Några av våra kunder

Vi samarbetar med

© 2019 CaCharge. All rights reserved