Strategiskt samarbete med CaCharge gynnar Next Greens kunder

  |  
Lästid: 2 minuter
Next Green har genom CaCharges lösning installerat elbilsladdning till Gammelgården i Sälen.

Det råder ingen tvekan om att den svenska elbilsmarknaden befinner sig under stark expansion. I dagsläget finns drygt 300 000 laddningsbara bilar i Sverige, men prognosen säger att antalet kommer att uppgå till 1 miljon på tre års sikt.

För att kunna leverera i takt med den ökade efterfrågan krävs strategisk samverkan mellan laddningsinfrastrukturleverantörer. Ett sådant exempel är det långsiktiga samarbetet mellan CaCharge och Next Green.

Paul Eriksson, Next Green
Paul Eriksson, vd på Next Green.

Next Green grundades 2017 och är en helhetsleverantör av produkter och tjänster kring elbilsladdning. Affärsidén baseras på två ben: tillverkning av tillbehör för elbilsladdning, exempelvis fästen för laddboxar, markfästen och laddkabelhållare samt kompletta laddlösningar för exempelvis bostadsrättsföreningar, fastighetsägare eller företag som planerar att installera laddboxar.

– Vi startade Next Green utifrån en övertygelse om att de flesta affärer kring skapandet av laddplatser kommer via elinstallatörer eller fastighetsägare. Vi har därför byggt upp ett omfattande nätverk av elektriker och fastighetsägare runtom i landet. Vi fungerar som en länk mellan leverantörer som CaCharge och slutkund, via en kombination av rådgivande kompetens och kvalitetsprodukter, säger bolagets vd Paul Eriksson.

Laddsystemet för Gammelgårdens gäster i Sälen har betalfunktion och aktiveras med app.

Smidigt samarbete med hög tillgänglighetsgrad

Next Green har samarbetat med CaCharge sedan 2019. CaCharge är en av flera leverantörer som bidrar till Next Greens breda helhetserbjudande gentemot fastighetsägare och elektriker.

– Samarbetet med CaCharge fungerar verkligen smidigt. De har en bra kundsuppport och lättadministrerade produkter med korta leveranstider. Generellt så har vi en väldigt bra dialog med dem och vi uppskattar särskilt deras driftsäkra produkter, säger Paul Eriksson.

Ytterligare en faktor som han uppskattar med CaCharge är bolagets unika affärsmodell som i många fall genererar löpande intäkter för fastighetsägare.

Många konkurrenter marknadsför sig med lägre avgifter, men få kan matcha CaCharges laddinfrastruktur när det kommer till att generera löpande intäkter till kunder som vill förädla sina parkeringsytor och göra dem intäktsbringande.

Paul Eriksson, vd Next Green

– Många konkurrenter marknadsför sig med lägre avgifter, men få kan matcha CaCharges laddinfrastruktur när det kommer till att generera löpande intäkter till kunder som vill förädla sina parkeringsytor och göra dem intäktsbringande. Jag upplever CaCharge som väldigt lyhörda och enkla att ha att göra med. De har dessutom en väldigt bra produkt med en smart lösning för strömfördelning och ett välfungerande betalsystem som vi förstås vill kunna erbjuda våra kunder, säger Paul Eriksson.

Laddsystemet till Brf Svea Park i Örebro omfattar samtliga föreningens 34 parkeringsplatser och debiterar rättvist de boende som laddar sin bil.

Befinner sig i expansionfas

Next Green har expanderat i snabb takt på senare år. 2020 omsatte verksamheten 4 mkr, 2021 landar omsättningen på 9 mkr och 2022 siktar Paul Eriksson på att omsätta 25 mkr.

– Vi ser ljust på framtiden och betraktar förutsättningarna att expandera såväl produkttillverkningen som installationsverksamheten under 2022 som mycket goda, säger Paul Eriksson.

Dela artikeln:

Några av Våra kunder