Råd till byggbolag inför att den nya lagen om elbilsladdning börjar gälla

Marknadens smartaste elbilsladdning

Råd till byggbolag inför att den nya lagen om elbilsladdning börjar gälla

CaCharges försäljningschef Mårten Nyberg ger sina bästa råd till byggbolag som står i startgroparna inför att den nya lagen om elbilsladdning vid nybyggda flerbostadshus och andra uppvärmda byggnader börjar gälla den 10 mars.

– Elbilsladdning är en långsiktig investering med direkt påverkan på fastighetens värde. Ett klokt val betyder att fastighetsägaren undviker driftskostnader och enkelt kan erbjuda fler laddplatser när efterfrågan ökar, säger Mårten Nyberg.

 Mårten Nybergs råd till byggbolag:

  1. Maximera antalet laddplatser och sänk energikostnader med smart laddning

Effektbrist är en av de stora framtidsfrågorna. Med elbilsladdning som utnyttjar befintlig elkapacitet optimalt kan ni erbjuda maximalt antal laddplatser och kapar effekttoppar, vilket betyder minskade energikostnader. Effektstyrning, flexibelt fasval och självlärande algoritmer är några delar i en smart laddlösning.

  1. Låt kalkylen baseras på alla kostnader såväl som möjlig avkastning

Det är lätt att glömma kostnader såväl som möjlig avkastning när man gör kalkylen. En komplett kalkyl innehåller laddbox och installation, eventuella utökade kostnader för effektabonnemang, tjänsteavgift och interna resurser för administration och support såväl som möjlig ökad avkastning när parkeringsplatser blir laddplatser.

  1. Trygga framtida valfrihet med laddboxar som stödjer OCPP

Med en laddbox som stödjer Open Charge Point Protocol (OCPP) är det enkelt att byta laddoperatör när förutsättningar ändras. Det betyder att framtida fastighetsägare kan optimera laddlösningen utifrån aktuella behov.

  1. Välj en lösning med mjukvara som uppdateras löpande

Tekniken för elbilsladdning utvecklas ständig. Med mjukvara som uppdateras löpande håller din investering länge.

  1. Var redo för framtida behov med en lösning som det är lätt att växa med

Redan idag utreder Boverket vad en skärpning av kraven på elbilsladdning vid parkeringsplatser skulle innebära. Med en lösning som är förberedd för expansion är det lätt att anpassa fastigheten för kommande krav såväl som fler elbilar som vill ladda i fastigheten.

Enligt den nya lagen måste alla parkeringsplatser för fler än tio bilar på tomten vid nybyggda bostadshus förberedas för elbilsladdning.  På parkeringsplatser med plats för fler än tio bilar vid andra uppvärmda byggnader måste var femte plats förberedas för laddning, om det finns plats för fler än tio bilar. Här kan du läsa mer om den nya lagen Regler för laddinfrastruktur – Boverket

Har du frågor? Välkommen att kontakta Mårten Nyberg direkt på telefonnummer 08-22 33 77 eller e-postadress marnyb@cacharge.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du veta mer eller få en offert?

Kontakta oss via formuläret nedan eller ring oss på +46 8 22 33 77

Några av våra kunder

Vi samarbetar med

© 2019 CaCharge. All rights reserved