Ladda bilen som mobilen

Marknadens smartaste elbilsladdning

Elbilar som laddas lika lätt som mobilen.

Att ladda bilen som mobilen är en vision om ett samhälle där elbilar laddas lika lätt som mobiltelefoner. De flesta av oss laddar mobilen under natten eller på jobbet, det vill säga på platser där vi tillbringar en längre tid. Precis så bör vi agera när det kommer till att ladda bilbatterier.

Genomsnittssvensken kör cirka fyra mil om dagen, till och från arbetsplatsen, och däremellan står bilen parkerad. Bilen står faktiskt parkerad upp till 95 % av tiden och oftast i anslutning till bostaden eller arbetsplatsen. Genom att ladda bilen på dessa platser kan det dagliga behovet av laddning mötas och ersätta besöket till macken, eller den så kallade snabbladdningsstationen. För varför ska vi egentligen åka iväg och ladda bilen? Bilen står ju redan parkerad i flera timmar och dessutom på platser där det ofta finns el i närheten. Idag förlitar vi oss alltför mycket på snabbladdning, som likt en bensinmack endast laddar ett fåtal bilar åt gången. För att skapa förutsättning för en eldriven fordonsflotta bör fokus flyttas från snabbladdning till kollektiva lösningar som laddar flera bilar samtidigt.

Idag ser vi ett stort engagemang för ”laddmackarna” som ofta installeras intill shoppingcentrum eller liknande platser där bilar står parkerade en kortare stund. För att återigen dra paralleller till hur vi använder våra mobiltelefoner, hur ofta passar vi på att ladda mobilen under ett besök i mataffären?

En fossilfri transport kräver emellertid en balans mellan olika laddlösningar. Snabbladdningsstationer behövs för längre resor längs motorvägarna och på strategiska platser. På så sätt utgör de ett bra komplement till vardagsladdningen som bör ske i hemmet och på arbetsplatsen. Målet är att förbättra tillgängligheten av laddplatser och bota bilistens räckviddsångest.

Läs mer om hur balansen mellan publika och privata laddplatser påverkar bilistens upplevda räckviddsångest. 

CaCharge välkomnar elbilarna och gör det lika lätt att ladda bilen som mobilen. Vår lösning förenklar vardagen för bilisten genom att öka tillgängligheten av laddplatser. Vi är specialiserade på att hjälpa fastighetsbolag, kommuner och bostadsrättsföreningar att uppgradera befintliga parkeringsplatser till laddplatser genom ”Top-Up” laddning, ett sätt att ladda många bilar resurseffektivt under en arbetsdag eller natt.

 

Vill du veta mer eller få en offert?

Kontakta oss via formuläret nedan eller ring oss på +46 8 22 33 77

Några av våra kunder

Vi samarbetar med

© 2019 CaCharge. All rights reserved