Krav på smarta laddpunkter i Storbritannien

Marknadens smartaste elbilsladdning

Sedan sommaren 2019 är det krav på att alla laddpunkter i Storbritannien ska ha teknik som hjälper bilisterna att ladda till en lägre kostnad vid tider då efterfrågan är låg.

Storbritannien oroas av konsekvenserna för elnäten när de laddbara bilarna blir fler i antal. Som exempel är i dag 89 000 elfordon uppkopplade mot UK Power Networks nätverk i the South East. Området öster och till söder om London har drygt nio miljoner invånare och till slutet av 20-talet räknar man med att 4,1 miljoner elbilar kommer att belasta operatörens nät i regionen.Det enda sättet att komma runt det ökade trycket är smart laddning, där elbilarna inte belastar nätet när den generella förbrukningen peakar. Och sedan sommaren 2019 är det krav på att alla laddpunkter i Storbritannien ska ha teknik som hjälper bilisterna att ladda till en lägre kostnad vid tider då efterfrågan är låg.

– Elfordonen kommer, och vi spelar en nyckelroll för att säkerställa att våra konsumenter kan dra nytta av ny teknik. Smart laddning är en avgörande del av den lösning som vi kan använda framöver för att bygga ny infrastruktur som kan ge oss kapacitet för den ökade efterfrågan, säger Ian Cameron, kund- och innovationschef på UK Power Networks.

https://www.nyteknik.se/elbilar/sa-ska-brittiska-elbilister-overtalas-att-ladda-smart-6991164

Vill du veta mer eller få en offert?

Kontakta oss via formuläret nedan eller ring oss på +46 8 22 33 77

Några av våra kunder

Vi samarbetar med

© 2019 CaCharge. All rights reserved