Föreningen tog steget – satsar på el

CaCharges intelligenta lösning för elbilsladdning

– Över hälften av de boende stod bakom idén när bostadsrättsföreningen Louis de Geer i Norrköping satsade på laddboxar – delvis med hjälp av statligt stöd. Att bostadsrättsföreningar ordnar enstaka laddplatser är legio. Men att alla går att få med laddboxar är unikt.

– Upplägget blev bra. Det blev allt eller inget och en klar majoritet av medlemmarna var positiva till idén. Merkostnaden tas bara ut av dem som använder sin laddbox, säger Leif Orvar, projektledare och styrelseledamot i Brf Louis De Geer.

Föreningen och Naturvårdsverket (Klimatklivet) delade på kostnaden, totalt 300 000 kronor.

– Vi var överens om att samtliga platser i garaget (30) skulle ha laddare för att undvika diskussioner. Idag är det en bilägare som nyttjar tjänsten, men det här är en framtidsinvestering när priset på elbilar sjunker. Min nästa bil blir en elbil eller en laddhybrid. Dels är det miljövänligt. Dels blir milkostnaden låg, förklarar Leif Orvar.

Bakgrunden till investeringen var en önskan från en boende som ville koppla in sig i garaget, men fick nej.

– En förutsättning för att kunna köpa elbil är att ha någonstans att ladda fordonet om du bor centralt i ett flerfamiljshus. Annars blir det svårt, berättar Göran Gabrielsson, ordförande i bostadsrättsföreningen på Prästgatan.

Utöver garagehyran kostar laddplatsen 200 kr i månaden plus elen som bilägaren förbrukar. Klimatklivet är pågående investeringsstöd till lokala och regionala åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet. Tanken är att investerade medel ska ge största möjliga utsläppsminskning per satsad krona.

https://www.nt.se/nyheter/norrkoping/foreningen-tog-steget-satsar-pa-el-om6486214.aspx

Vill du veta mer eller få en offert?

Kontakta oss via formuläret nedan eller ring oss på +46 8 22 33 77

Några av våra kunder

Vi samarbetar med

© 2019 CaCharge. All rights reserved