Sex anledningar att välja elbil

Marknadens smartaste elbilsladdning

Det finns gott om anledningar att välja elbil istället för en fossildriven bil och många myter att ta död på. Några av de främsta anledningarna att välja elbil:
1. Elbilen vinner på lägre milkostnad  
Det högre inköpspriset för en elbil tjänas snabbt in genom lägre driftskostnader – för den som kan tanka hemma eller på jobbet blir bränslekostnaden minimal. En undersökning av Dagens Nyheter visar att elbilen vinner på lägre milkostnad för alla som kör över 2000 mil om året.  Vinsten blir därefter högre för varje körd mil. Färre komponenter talar också för lägre servicekostnad.
2. Högt andrahandsvärde   
En undersökning från Dagens Nyheter från februari 2019 visar att laddhybriderv just nu behåller andrahandsvärdet bäst. Jämfört med storsäljande bensin-, diesel-, elbilar är det bara laddhybriden som behåller mer än halva värdet efter tre års körning.
3. Ladda hemma och slipp bensinmacken 
Räckviddsångest är sällan befogad. En svensk medelbilist kör 3,3 mil per dag – och då räcker elbilsräckvidden gott och väl. Dessutom är det ofta smidigare att ladda hemma än att resa till en bensinmack. På sommaren kan du ta dig 30 mil i flera av modellerna och 20 mil på vintern, och passera gott om platser där du kan ladda batteriet på vägen.
4. Använd öronmärkta parkeringsplatser
På Arlanda, i köpcentrum och i simhallar finns öronmärkta många parkeringsplatser för elbilar.  Elbilar stoppas inte heller av de miljözoner som blir allt vanligare i svenska städer och som begränsar framkomligheten för fordon som drivs av fossila bränslen.
5. Res tyst – kom fram utvilad
Att resa i en elbil är en tyst upplevelse. Du kan prata med medpassagerarna i vanlig samtalston och är piggare när du kommer fram.
6. Res med gott samvete   
I Sverige och de flesta andra länder i Europa tar det mindre än två år med en genomsnittlig elbil att kompensera batteritillverkningen och hamna på plus miljömässigt, enligt en rapport från ICCT Sverige går det ännu snabbare eftersom vi har renare el än genomsnittet i Europa.
Gå in på CaCharge Laddkalkylator och ta reda på hur många bilar det går att ladda i din fastighet.

Vill du veta mer eller få en offert?

Kontakta oss via formuläret nedan eller ring oss på +46 8 22 33 77

Några av våra kunder

Vi samarbetar med

© 2019 CaCharge. All rights reserved