Smarta laddstolpar för din bostadsrättsförening

Att installera laddstationer i en BRF behöver varken vara komplicerat eller dyrt och innebär en hållbar och ekonomisk framtidssatsning som ökar värdet på er fastighet. CaCharges helhetslösning för elbilsladdning gör att bostadsrättsföreningar kan erbjuda maximal laddkapacitet utan dyra effekttoppar.

Med hjälp av dynamisk lastbalansering och dubbla uttag i varje laddstation kan du ladda ett stort antal bilar på befintlig elkapacitet. Vi erbjuder även skräddarsydda betallösningar för BRF:er samt löpande support, vilket kapar en stor mängd av administration som förvaltare eller styrelse annars får hantera.

  • Helhetsleverans, skalbart och kostnadseffektivt
  • Smart effektstyrning – ladda fler bilar på samma elkapacitet
  • Enkel administration och enkel app för medlemmarna

Intresserad av smart elbilsladdning till din BRF?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

“CaCharge gjorde det enkelt för styrelsen att fatta beslut. Låg investeringskostnad för infrastrukturen och styrelsen slipper löpande administration. CaCharge hjälper oss att debitera den boende med förbrukad el. Att vi även har skalbarheten, att lätt installera nya laddboxar till systemet gör det smidigt framöver. Vi har stora parkeringsytor där folk kommer behöva ladda energieffektivt över natten.”

Gustaf Norström, styrelseledamot i Brf City med 900 lägenheter i Täby

Ladda snabbare utan högre säkringar

Våra laddboxar är enkla att installera och användandet sker i CaCharge användarvänliga app. Laddboxarna är uppkopplade och uppdateras löpande med nya funktioner och säkerställer driften. Om ni märker att behovet av laddplatser ökar kan ni kostnadseffektivt och enkelt lägga till fler laddboxar till ett redan existerande bestånd.

CaCharges lösning laddar upp till 18 bilar under en natt på samma strömbudget som en konventionell lösning laddar 3 bilar:

CaCharge helhetslösning för elbilsladdning består av:

  • Marknadens smartaste effektstyrning
  • Mätning av förbrukad ström
  • Administratörsportal/Kundportal, service & support
  • Löpande uppdateringar av mjukvara
  • Skräddarsydda betalningslösningar för bostadsrättsföreningen och samfälligheten
  • Laddning efter användarens kör- och parkeringsmönster

Betallösningar för era behov

Cacharge hjälper hundratals fastighetsägare med att hanteras kostnader och intäkter för elbilsladdning. Vi vet att förutsättningar och önskemål ser olika ut och anpassar oss för just ert behov. Tack vare att CaCharge står bakom samtliga led i helhetslösningen av elbilsladdning är flexibiliteten fullständig för vilka villkor, parkeringslösningar debiteringsmetoder och styrning ni kan möjliggöra för laddning.

I CaCharge App sker individuell mätning och debitering för respektive användare eller hyresgäst, utifrån det kWh-pris som fastighetsägare eller BRF bestämt. Betalningsmetoderna i appen är valfria för användarna och i appen går det smidigt att se över förbrukning och tidigare betalningar. Månadsvis återbetalar CaCharge anläggningens totala förbrukning till fastighetsägare eller BRF via självfaktura.   

Intresserad av smart elbilsladdning till din BRF?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

Så fixar du laddstolpar steg för steg i din bostadsrättsförening

Det mest effektiva sättet att ladda bilen på är där den står parkerad under längre tid på dygnet – vid arbetsplatsen, eller hemma under natten.

Det kan kännas som att det finns mycket att tänka på inför att installera laddstolpar för elbilar i en bostadsrättsföreningen. Därför har vi skapat en steg-för-steg-guide till hur det går till.

1. Ta reda på vad de boende vill

Genomför gärna en intresseundersökning om elbilsladdning i er BRF. Energirådgivningen har ett exempeldokument ni lätt kan ladda ner och använda.

2. Undersök era förutsättningar för laddplatser

Om bostadsrättsföreningen inte äger marken behöver ni komma överens med markägaren om vem som ska äga laddstolparna.

Det är även bra att på förhand ta reda på vad ni har för förutsättningar när det kommer till el och elnät. Allt detta kan CaCharge hjälpa er med vid ett kostnadsfritt platsbesök.

Laddstolpar i en bostadsrättsförening

3. Kontakta CaCharge för ett kostnadsfritt platsbesök

Under ett platsbesök ser vi tillsammans över vilken eller vilka installationsmöjligheter som lämpar sig bäst för er anläggning.

En stor del av investeringen som föreningen gör kommer i installationen som elektriker utför, varpå ett genomtänkt och bra underlag är hållbart för ekonomin, framtiden och fastigheten.

Efter platsbesöket, som brukar ta mellan 30–60 minuter, sätter CaCharge ihop ett kostnadsförslag för hårdvara och arbetstid som ni sedan kan ha som underlag i er ansökan om stöd (se punkt 5). Kostnadsförslaget ger också styrelsen, eller de som fattar beslutet, en prisbild att utgå ifrån.

Kontakta oss på sales@cacharge.com eller ring 08-22 33 77 för att boka ett kostnadsfritt platsbesök.

4. Sök Naturvårdsverkets bidrag för laddstationer

Naturvårdsverkets Ladda bilen är ett bra ekonomiskt stöd för installation och utrustning för elbilsladdning som kan sökas av bland andra bostadsrättsföreningar.

Stödet kan sökas både inför installationen och i efterhand (inom sex månader efter färdig installation). Söker ni på förhand är det bra att använda CaCharges kostnadsförslag som ett kostnadsunderlag för att se hur mycket bidrag föreningen kan få. Ladda bilen kan täcka upp till hälften av installationskostnaderna för anläggningen (upp till 15 000 kronor per laddplats).

Vi hjälper er gärna med er ansökan: Här har vi skrivit en guide till hur man söker Ladda bilen.

Ni är även varmt välkomna att kontakta oss vid frågor.

Kontakta oss på sales@cacharge.se för att komma igång med ett kostnadsfritt platsbesök!

5. Informera de boende

Sedan är det dags att berätta för det boende att installationen kommer att ske. Då kan det vara bra att vara redo med FAQ-material för att kunna svara på de frågor de boende kan komma att fråga, såsom hur lång tid det tar och var de kan parkera så länge. Självklart hjälper vi till!

När ni är redo att installera lägger ni en beställning hos oss så fixar vi installationen. Sedan är det bara att ladda ner vår användarvänliga app, skapa ett konto och börja ladda.

Vem betalar?

En vanlig fråga som dyker upp bland de boende när man pratar om att installera laddboxar är vem som ska betala för den extra elanvändningen.

I kundportalen är det tydligt och enkelt att se vilka enheter som laddar och hur mycket de använder, då man laddar sin bil via ett individuellt konto i vår app. På så vis säkerställs att varje användare debiteras utifrån exakt och faktisk förbrukning.

Handpåläggningen för mätning och debitering av enskilda uttag är minimal och användandet och debitering sker på automatik. Kostnader för kWh, eventuella förhöjda p-avgifter ni ämnar göra eller andra särskilda villkor, går alltid att ändra i systemet. Kontakta oss om ni vill veta mer om just betallösningar.

Få offert

Kom igång med energismart laddning i er bostadsrättsförening – begär en offert!

Få offert

Laddkalkylatorn

CaCharges lastbalansering innebär att du kan erbjuda maximalt antal laddplatser utan att förstärka elnätet. Få reda på just er kapacitet med vår smarta kalkylator!

Räkna på kapacitet

Söka bidrag för BRF

Om ni vill installera laddboxar i er bostadsrättsförening är Ladda bilen ett utmärkt bidrag att söka. Här förklarar vi hur det funkar.

Söka bidrag

Sagt om CaCharge

Några av Våra kunder