Elbilsboomen är här – är du redo?

CaCharges intelligenta lösning för elbilsladdning

Sverige står inför en elbilsboom när antalet prisvärda el- och hybridbilar ökar snabbt. För att underlätta utbyggnaden av laddplatser delar Naturvårdsverket ut ett investeringsstöd på 750 miljoner kronor under namnet Klimatklivet. En stor del av stödet är tillägnat laddplatser vid flerbostadshus och arbetsplatser.

Det kommer nämligen vara möjligt att få tillbaka 50% av investeringskostnaden för laddpunkter vid till exempel bostadsrättsföreningen eller kontoret.
– Laddplatserna bör finnas i hemmet och på arbetsplatsen eftersom bilen står parkerad under 90% av tiden. Genom att nyttja hela parkeringstiden kan vi fördela ström mellan bilarna på ett effektivt sätt vilket är skonsamt för fastigheten och möjliggör laddning i stor skala, säger Louise Kierkegaard, grundare på CaCharge.

CaCharge hushållar med den befintliga elkapaciteten för att skapa möjlighet för maximalt antal laddplatser. Genom att förstå bilistens kör- och parkeringsmönster kan CaCharges självlärande system skapa en skräddarsydd laddning där elen används optimalt och markant minskar kostnaderna för fastighetsägare och bilister.

Vad innebär det?
– Att du som fastighetsägare verkligen ska passa på att investera i laddplatser framöver, avslutar Louise.

 

https://analyssverige.se/article/elbilboomen-ar-har—ar-du-redo.html

Vill du veta mer eller få en offert?

Kontakta oss via formuläret nedan eller ring oss på +46 8 22 33 77

Några av våra kunder

Vi samarbetar med

© 2019 CaCharge. All rights reserved