CaCharge och Telenor gör elbilsladdning till en del av den smarta staden

Marknadens smartaste elbilsladdning

CaCharge och Telenor gör elbilsladdning till en del av den smarta staden

Telenor vill tillsammans med företaget Cacharge göra elbilsladdning till en del av det uppkopplade samhället. Det nya samarbete som bolagen dragit igång har resulterat i en laddningstjänst som är en del av Telenors IoT-erbjudande, och som gör att kunder inom fastighets- och kommunsektorn kan koppla ihop sina tjänster inom området på ett effektivt sätt.

– Sverige är ett av de länder som har störst andel laddbara bilar. Nu tar vi ledningen när laddning och uppkoppling blivit en allt mer oskiljaktig del av vår vardag. Med en komplett tjänst för elbilsladdning tar vi den digitala fastigheten till nästa nivå, med sikte på ett mer hållbart samhälle, säger Andreas Kristensson, IoT-chef på Telenor.

Med Cacharges lösning kan aktörer med flera parkeringsplatser, som till exempel fastighetsägare, samfälligheter och kommuner erbjuda laddplatser som en tjänst. Det kan ske genom uppkopplade laddboxar, en webb- och applösning för betalningslösningar samt smart effektstyrning som ska kapa effekttoppar.

– Telenor och Cacharge ligger i digitaliseringens framkant och nu ser vi fram emot att bryta ny mark tillsammans. Det är så vitt jag vet första gången som ett telekomföretag inkluderar laddningslösningar i sitt erbjudande. Sverige är drivande inom det här området – just nu tittar resten av Europa på våra lösningar vid flerfamiljshus och arbetsplatser, säger Cacharges vd Kurt Högnelid.

Inledningsvis kommer samarbetet att omfatta marknaden för fastighetsägare som har bredband indraget och som levererar tjänster genom Telenor.

Vill du veta mer eller få en offert?

Kontakta oss via formuläret nedan eller ring oss på +46 8 22 33 77

Några av våra kunder

Vi samarbetar med

© 2019 CaCharge. All rights reserved