CaCharge inleder internationell expansion med Norgeetablering

CaCharges intelligenta lösning för elbilsladdning

– Ska ge fastighetsägare, kommuner och p-bolag lönsam elbilsladdning 

CaCharge, ledande inom elbilsladdning som använder tillgänglig effekt optimalt, inleder en internationell expansion med en utlandsetablering i Norge. Fokus kommer att vara kommersiellt lönsam elbilsladdning för fastighetsägare, parkeringsbolag och kommuner. Etableringen sker både genom partnerföretag och direktförsäljning till slutkund. 

– Vi opererar över 1000 laddboxar och växte med över 250 procent i Sverige förra året. Nu ska vi ha samma positiva utveckling i Norge. Trots att Norge har världens mest mogna elbilsmarknad har det hittills varit svårt att ta svårt att ta betalt för laddning på kommersiella parkeringsplatser. Det ska CaCharge ändra på, säger Louise Kierkegaard medgrundare och ansvarig för den norska verksamheten.

–  CaCharges effektiva laddning och flexibla tjänster betyder att aktörer med många parkeringsplatser kan erbjuda många laddplatser som samutnyttjas av olika användare.  Inom det här området ska CaCharge bli en av Norges ledande aktörer, fortsätter Louise Kierkegaard.

Installatörsföretaget Moderne Elektro med lång erfarenhet av elbilsladdning, kommer att sälja och installera CaCharges lösning i Norge. SKB Eiendom som äger och förvaltar 180 000 kvadratmeter i Norge har tecknat ett ramavtal med CaCharge och en första installation är genomförd utanför Oslo.

–  Det som gjorde CaCharge så intressant var att vi nu kan hantera flera olika typer av användare i en och samma lösning med bl.a. flexibla betalningslösningar, säger Espen Norman Hoel, på Eiendoms Investor Management AS, en del av SKB.

För mer information, vänligen kontakta:

Louise Kierkegaard, medgrundare och VD för CaCharge AS

Telefonnummer: 072 731 55 57 E-post: loukie@cacharge.com

CaCharge elbilsladdning, med laddbox, tjänster och drift, i en lösning är optimerad för att  aktörer  med många laddplatser såsom fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och kommuner administrationsfritt ska kunna erbjuda många laddplatser. CaCharges effektstyrning jämnar ut effekttoppar och kapar kostnader. CaCharge grundades 2015 av IT-entreprenörerna och affärsutvecklarna Kurt Högnelid, Louise Kierkegaard och Tomas Öquist.

Vill du veta mer eller få en offert?

Kontakta oss via formuläret nedan eller ring oss på +46 8 22 33 77

Några av våra kunder

Vi samarbetar med

© 2019 CaCharge. All rights reserved