CaCharge bidrar med effekt på Stockholms första flexibilitetsmarknad

Marknadens smartaste elbilsladdning

Nu invigs Storstockholms första flexibilitetsmarknad:

CaCharge en av aktörerna som bidrar med effekt 

Den första december 2020 invigdes sthlmflex – Storstockholms första marknadsplats för flexibilitet – där CaCharge är en av aktörerna som bidrar med effekt. I förlängningen, på en permanent marknad, kan det bli lönsamt för CaCharges kunder att bidra med effekt.

– Det handlar om att använda befintliga resurser smartare och bygger både på teknisk innovation och samarbete mellan nya aktörer, sa energiminister Anders Ygeman under invigningen. Han är övertygad om att initiativet kommer att spridas till andra städer i Sverige.

Syftet med marknad för effektflexibilitet är att elnätsbolag ska kunna köpa flexibilitetstjänster. Marknaden kompletterar övriga marknader såsom spotmarknad för elhandel och balansmarknader, samtidigt som den är koordinerad med dessa.

Efterfrågan på effekt ökar, sa Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr.
– Vid sidan av klimatutmaningen är effekt en av de framtidsfrågor som världens städer brottas med. Jag tror att det här kommer att spridas till andra städer, både i Sverige och i världen, sa Anna König Jerlmyr.

– Nu tar vi det första steget mot det smarta elnätet, sa Vattenfalls vd Anna Borg.

– Det är inte frågan om när vi ska skapa en flexibilitetsmarknad, utan hur den kommer att se ut, sa Ellevios vd Johan Lindehag.

Här finns mer information om projektet som sker i samarbete med bland annat Vattenfall, Ellevio och Svenska Kraftnät Ny marknadsplats ökar kapaciteten i Stockholmsregionens elnät | Svenska kraftnät (svk.se)

 

Vill du veta mer eller få en offert?

Kontakta oss via formuläret nedan eller ring oss på +46 8 22 33 77

Några av våra kunder

Vi samarbetar med

© 2019 CaCharge. All rights reserved