tel:+46 8 22 33 77
sales@cacharge.com

Brf

Fixa laddplats till din bostadsrättsförening!

CaCharge laddar många bilar till en mycket låg kostnad. Vår vision är att erbjuda kostnadseffektiv laddning åt alla för att möjliggöra en eldriven fordonsflotta.

Vill du kunna ladda bilen hemma i din bostadsrättsförening?

Då är du helt rätt ute. Att ladda bilen hemma över natten är den mest klimatsmarta och lämpliga platsen. Bilen står ju redan parkerad i flera timmar och dessutom på en plats där det ofta finns el i närheten.

Vi på CaCharge har tagit fram en lösning som är specialiserad på att fördela fastighetens befintliga elkapacitet mellan flera elbilar. Med vårt ladd­ system och uppkopplade laddboxar kan vi mäta, styra och optimera strömförbrukningen mellan flera bilar och därmed förhindra investeringar i förstärkt elkapacitet till fastigheten. 

Vi har bakgrund inom IT och energioptimering av fastigheter och drivs av att skapa kostnadseffektiva, skalbara och användarvänliga lösningar för ett hållbart samhälle. Målet är att bilistens milkostnad på el skall vara betydligt lägre än milkostnaden på bensin eller diesel. Vi tror att tillgången på många laddplatser är nyckeln till en kraftig expansion av de eldrivna bilarna.

Ett klimatsmart erbjudande

Vi hjälper bostadsrättföreningar att uppgradera sina medlemmars parkeringsplatser till laddplatser genom ett kostnadseffektivt upplägg:

Låg investering per laddbox med två ladduttag (Typ 2­kontakt, Mode 3 laddning).
Smart laddning av många bilar inom ramen för fastighetens elkapacitet, vilket minimerar investeringen i förstärkt elmatning.
Laddning som betaltjänst för den som nyttjar laddplatsen ­– en avgift  som ofta läggs på parkeringsavgiften.
Fri från administration ­ elförbrukningen mäts och debiteras per användare och återbetalas till föreningen.

Effektivisera laddningen

Varför installera laddplatser vid bostäder som laddar bilen fullt på 2 timmar trots att bilarna står parkerade i 10-12 timmar?
Det är varken resurseffektivt eller kostnadseffektivt. Om alla bilar laddas samtidigt, får vi höga effektuttag, uppgraderade elcentraler och kraschande elnät, som i sin tur innebär stora investeringar i elinfrastruktur. CaCharge löser problemet genom att fördela ström mellan bilar över parkeringstiden. På så sätt kapas effekttoppar och kostnader.
Exempel: CaCharge hanterar laddning för upp till 18 bilar under en natt med en 16A-trefaskabel. Konventionella laddstationer hanterar laddning för tre bilar samtidigt, vilket medför kostnadskrävande effekttoppar.

Föreningen och dess medlemmar får tillgång till

• Uppkopplade laddboxar • En mobilapp för hantering av laddning • En webbportal för administration, statistik, betalning och uppföljning • Ett skalbart system där det är lätt att lägga till nya platser

Bidrag på vägen…

Känner du till Klimatklivet? Elfordon är en viktig pusselbit för att nå målen om en fossilfri fordonsflotta. Därför har riksdagen beslutat att stimulera utbyggnaden av bland annat laddplatser. Satsningen heter Klimatklivet och är ett bidrag som kan finansiera upp till 50 procent av investeringskostnaden. Ansök genom att fylla i Naturvårdsverkets webbformulär för Klimatklivet. CaCharge laddlösning har hög klimat­ nytta per investerad krona och lämpar sig väl för Klimatklivet – ett välkommet bidrag även om investeringskostnaden redan är mycket låg.

Kom igång:

1. Förhör er om föreningens intresse och behov
2. Be CaCharge ta fram ett kostnadsunderlag baserat på dagens och framtidens laddbehov
3. Ansök eventuellt om Klimatklivet på www.naturvårdsverket.se/klimatklivet
4. Beställ CaCharges laddboxar.
5. Ladda ner appen, skapa ett konto och börja ladda

Några av våra kunder

Vi samarbetar med

Vill du veta mer eller få en offert?

Kontakta oss via formuläret nedan eller ring oss på +46 8 22 33 77