Bidrag till laddbox för bostadsrättsförening och företag

  |  
Lästid: 2 minuter

Ladda bilen är ett investeringsstöd från Naturvårdsverket som företag, bostadsrättsföreningar och organisationer kan få för att installera laddboxar vid sina parkeringsplatser. Om ni funderar på att installera laddboxar i er bostadsrättsförening eller en laddstation på ert företag är Ladda bilen ett utmärkt bidrag att söka. Här förklarar vi hur det funkar.

Hur mycket kan man få i bidrag?

Ladda bilen bidrar till upp till 50 procent av kostnaderna för laddstationen och installationen, som mest 15 000 kronor per laddpunkt. De som tidigare fått minimis-stöd, eller så kallat försumbart stöd, är välkomna att ansöka men behöver ange stödet de fått i sin ansökan.

Läs mer om hur det fungerar om ditt företag eller bostadsrättsförening tidigare fått stöd på Naturvårdsverkets hemsida.

Hur fungerar ansökan?

Det går bra att skicka in en ansökan både vid planerad och vid avlutad installation av laddboxar.

Söka bidrag vid planerad installation av laddboxar

Ni kan göra en förhandsansökan om ni ännu inte påbörjat installationen av laddstationerna. Den görs antingen digitalt eller via blankett (mer information på Naturvårdsverkets hemsida). I ansökan behöver ni ange den uppskattade kostnaden för projektet och på vilka fastigheter laddpunkterna ska installeras. Efter en behandlingstid på ett par veckor får ni ett beslut kring bidraget från Naturvårdsverket.

Om er ansökan blivit godkänd finns pengarna tillgängliga för er användning i ett år. När installationen av laddstationerna är klar har ni tre månader på er att skicka in en begäran om utbetalning av bidraget. Utbetalningen sker sedan strax efter begäran kommit in till Naturvårdsverket.

Söka bidrag vid färdig installation av laddboxar

Om ni ska söka bidraget när installationen av laddstationer redan är klar behöver ni skicka in er ansökan senast sex månader efter slutförd installation. Efter inskickad ansökan får ni först ett preliminärt beslut. När ansökan är godkänd behöver ni skicka in en begäran om utbetalning inom tre månader.

Hjälp med att söka bidrag till laddbox?

Vill ni ha hjälp med er ansökan om bidrag för att installera laddstolpar hos ert företag eller bostadsrättsförening? Kontakta oss så hjälper vi er med varje steg i er ansökningsprocess: från ett kostnadsfritt platsbesök, kostnadsförslag som går att använda som underlag vid ansökan, till hjälp med att fylla i blanketter.

Maila sales@cacharge.com för att komma igång med er ansökan redan idag!

Dela artikeln:

Några av Våra kunder