100-procentig tillväxttakt under 2021

  |  
Lästid: 2 minuter

Elbilsmarknaden och därmed även marknaden för elbilsladdning, har expanderat i snabb takt under 2021. Marknaden har växt med 50 procent, medan CaCharge har haft en tillväxttakt på 100 procent under året.

En stark underliggande efterfrågan, ett ökat fokus på försäljningssamverkan med strategiska partners och marknadens ledande effektstyrningslösning har bidragit till framgångarna.

CaCharge erbjuder lösningar för elbilsladdning med laddbox, tjänster och drift i en lösning som är optimerad för aktörer med många laddplatser såsom fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och kommuner.

– Det är otroligt roligt att befinna sig mitt i händelsernas centrum på en laddningsmarknad där antalet användare ökar stadigt. Vi är en av Sveriges ledande aktörer inom laddning på parkeringsplatser och i garage och är förstås stolta över att under 2021 ha sålt dubbelt så många laddpunkter som 2020, säger CaCharges vd Kurt Högnelid, och fortsätter:

– I november utsågs vi till ett av Sveriges tio snabbast växande teknikbolag då vi rankades högt på Deloitte Sweden Technology Fast 50. Det är en bekräftelse på att vår teknologi och vårt samlade erbjudande har tagits emot mycket väl av marknaden.

Flyttar fram positionerna med överlägsen effektstyrningslösning

CaCharge har växt med drygt 2000 procent sedan 2017, ett resultat av att allt fler har upptäckt fördelarna med bolagets effektiva och användarvänliga helhetslösning med effektstyrning.

– En av våra främsta styrkor är att vi är specialister på att kunna ladda många elbilar med den effekt som för närvarande finns tillgänglig i nätet. Att hantera effekttoppar blir allt viktigare och under 2021 började vi arbeta mer aktivt mot flexibilitetsmarknaden genom att i realtid kunna synka vår laddning med tillgången till el, säger Kurt Högnelid.

Rejält accelererad tillväxttakt under 2022

Under 2021 har CaCharge även fått ordentlig fart på partnerförsäljningen, vilket gett bolaget tillgång till fler presumtiva kunder och möjliga affärer. Partnerförsäljning står i dagsläget för 50 procent av CaCharges försäljning, ambitionen är att öka den andelen ytterligare under 2022.

– Vi ser med tillförsikt fram emot 2022, då vi planerar att accelerera tillväxttakten rejält och anställa många nya medarbetare. Ambitionen är att vi ska växa med minst 100 procent under 2022. Våra laddningslösningar kommer allra bäst till sin rätt på en massmarknad, vilket vi nu närmar oss steg för steg, säger Kurt Högnelid.

Dela artikeln:

Några av Våra kunder